söndag 23 mars 2014

Fifty50



Allt började med en vilja att göra något för den feministiska kampen. 

Ville använda konsten men idéerna kändes för pretentiösa eller töntiga och ingenting kändes som om det skulle förändra något i vårt samhälle här och nu. Jag var trött på att höra hur många som bryr sig om jämställdhet och vill göra något men inte vet hur. 

Ville skapa ett sätt där alla kan vara med och stötta och kom på att genom en auktion där man delar på intäkterna med FI så kan alla bidra och konsten i sig behöver då inte var feministisk. 

Så tanken är alltså att konstnärer ska kunna bidra med sin konst som kommer säljas genom en nätauktion (fifty50.blogspot.com). Och att övriga kan bidra genom att köpa konst. Projektet kallas fyndigt för fifty50 eftersom 50% går till konstnären och 50% går till Feministiskt Initiativ. Jag tror att alla håller med mig om att om någon kan förändra något på det politiska hållet så är det Gudrun Schyman. Vet ingen som kan tala om och förklara feminism så bra som hon. Projektet har växt och vi är nu en grupp, alla ifrån konstskolan i Gävle, som driver det tillsammans.


/Sanna Edrén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar